Teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië
Indonesian LEGAL Wood keurmerk
100% teakhout uit goed beheerde bossen
Plan hier je bezoek aan onze groothandel!
0
Teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië
Indonesian LEGAL Wood keurmerk
100% teakhout uit goed beheerde bossen

Door Kyra Leeflang, 18 december 2020

Teakhouten tafel behandelen of juist niet?

Teakhouten tafel behandelen of juist niet?

Wanneer je een teakhouten eettafel voor buiten hebt gekocht wil je deze natuurlijk zo mooi mogelijk houden. We weten dat het weer in Nederland nogal wisselend is, maar ga je je teakhouten tafel daarom behandelen… Of niet? Het is maar net wat jij wil en wat voor jou praktisch is. Heb je kinderen? Dan is het verstandig om een beschermlaag aan te brengen. Dit voorkomt dat vlekken en kringen snel in het hout trekken. Wil je zeker weten dat de kleur precies hetzelfde blijft als toen je hem kocht? Dan zal je hem waarschijnlijk niet behandelen. Gelukkig hoef je nu nog niet te kiezen. Wij leggen je eerst precies uit hoe en wat je kan doen om zolang mogelijk plezier te beleven van jouw teakhouten tafel.

 

Teak tafel niet behandelen 

Wij Nederlanders houden van urenlang tafelen. Dat hierbij weleens een glas om wordt gestoten of dat er per ongeluk een vetspetter op tafel valt. Tja, dat hoort erbij. We pakken aan het eind van de avond wel een doekje en vegen het er zo af, toch? Nou, dit gaat soms toch weleens lastiger dan we van tevoren hadden bedacht. Wanneer je teakhout onbehandeld laat gaat dit dus moeizamer. Maar geen zorgen. Wanneer je je tafel niet hebt behandeld kan je na verloop van tijd een schuurpapiertje pakken en schuur je de kringen en vlekken er zo weer af. Et Voilà, hij is weer als nieuw!

 

Teaktafel behandelen met groene zeep 

Een andere manier om je teak tafel mooi te houden is het gebruik van groene zeep. Dit bevat net als teakhout een vettige laag. Hierdoor dus de perfecte match om vlekken te voorkomen. Bij het gebruik van groene zeep om je tafel te behandelen houd je daardoor de natuurlijke uitstraling van het teakhout. Het enige waar je aan moet denken is het wekelijks 3 tot 4 keer herhalen van de behandeling. Maar of je nu je teakhouten buitentafel afneemt met een vochtige doek of je gebruikt hier een drupje groene zeep bij. Dat maakt geen verschil, toch?

teakhouten-eettafel-behandelen

 

Teak behandelen met warm water en soda 

Met groene zeep en flink poetsen kom je dus over het algemeen al een heel eind. Krijg je het vuil er toch niet helemaal vanaf? Vul dan een emmer met warm water en doe hier een kopje soda bij. Dompel vervolgens je schuurspons in de emmer met soda en schrob de spons over de tafel in de lengterichting van de houtnerf. Reken maar dat je je teak tafel zo helemaal schoon krijgt. Tip: Nog beter is onze teak cleaner. Deze kun je gebruiken in plaats van soda voor een nog beter resultaat. 

 

Je teaktafel behandelen met de juiste onderhoudsproducten 

Waar sommige mensen het onderhoud liever doen met alledaagse producten zoals groene zeep en soda, vinden andere mensen het fijn om bijbehorende producten te gebruiken. En terecht, dit werkt natuurlijk alleen maar beter. In onze webshop bieden wij dan ook verschillende teak onderhoudsproducten aan om je teak buitentafel te behandelen. Hout is een natuurlijk product, dus hoe langer je dit meubel gebruikt hoe geleefder hij wordt. Wij vinden dat hartstikke mooi. Echter blijft goed onderhoud wel belangrijk, zeker als je kleintjes hebt en je dagelijks nieuwe kringen op je tafel cadeau krijgt. Om de juiste stappen toe te passen hebben wij voor jou een stappenplan gemaakt:

 

Het stappenplan:
Stap 1  -
 Maak de teakhouten tafel schoon met de teak cleaner. Vul hiervoor een emmer water en doe hier een dopje teak cleaner bij.

Stap 2 – Wanneer je goed geschrobd hebt, neem je de buiten tafel nog één keer af met een vochtige doek zodat er geen restjes achterblijven.

Stap 3 – Laat de teakhouten tafel goed drogen voordat je er andere producten op aanbrengt. Hierdoor kan het namelijk gebeuren dat er vlekken ontstaan. En dit wil je juist niet!

Stap 4 – Wanneer je tafel droog is kijk je of hij weer mooi egaal is. Is dit het geval?

Stap 5 – Breng dan de teak protector aan op de teakhouten tafel met een droge doek. Zorg hierbij dat er geen pluisjes vrijkomen. Dat zou zonde zijn. Gebruik dus bijvoorbeeld een oude thee

doek.

Stap 6 – Om je teakhouten buitentafel mooi te houden adviseren wij altijd om dit twee keer per jaar te doen.

Tip: Voordelig uit zijn? Ook als Onderhoudspakket verkrijgbaar!

 

Finishing touch voor je teakhouten tafel met een teak shield

Nu je, na het lezen van deze blog, je tuintafel direct gaat behandelen wil je hem misschien wel beschermen voor kringen en vlekken. Hiervoor gebruik je onze teak shield. Zorg ervoor dat de tafel goed is opgedroogd en breng vervolgens een dun laagje teak shield aan op de teak tafel. Dit kun je het beste doen met bijvoorbeeld een oude theedoek. Zorg ook bij het shield dat de doek pluisvrij is. Het shield voorkomt dat verse vlekken en kringen in je teakhouten tafel trekken. Je kunt dus gerust de druppel rode wijn en vetspetters laten liggen tot je gasten naar huis zijn. Ideaal toch?! 

Ben jij op zoek naar een nieuwe teakhouten teak tuintafel? Bekijk dan onze webshop. En als je daar toch bent. Kijk gerust even verder of kom langs in ons teak magazijn in Zwolle. Dan kun je alle producten op je gemak bekijken. 

 

Ben jij op zoek naar een nieuwe teakhouten tafel? Bekijk dan onze webshop. En als je daar toch bent. Kijk gerust even verder of kom langs in ons teak magazijn in Zwolle. Dan kun je alle producten op je gemak bekijken. 

 

Handgemaakte, duurzame en eerlijke producten. Zo maakt JoJo Living van jouw huis een thuis  

Laat een reactie achter

Reactie

* Verplichte velden