Teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië
Indonesian LEGAL Wood keurmerk
100% teakhout uit goed beheerde bossen
Plan hier je bezoek aan onze groothandel!
0
Teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië
Indonesian LEGAL Wood keurmerk
100% teakhout uit goed beheerde bossen

Door Celine van 't Ende, 28 februari 2024

Langdurig genieten van jouw Teakhouten Meubelen met de onderhoudstips van JoJo Living

JoJo Living heeft een groot assortiment aan teakhouten (tuin)meubelen. Teakhout staat bekend om zijn natuurlijke look en zijn robuuste eigenschappen, maar om deze prachtige meubelstukken in topconditie te houden, is regelmatig onderhoud essentieel. In deze blog delen we handige tips om je teakhouten meubelen te verzorgen, zodat ze langdurig mee gaan.

 

Waarom behandelen?

Door je tuinmeubelen te behandelen behouden ze niet alleen de warme kleur en glans van het hout, maar beschermt het ook tegen weersinvloeden, vlekken en slijtage. Een simpele behandeling met speciale oliën verlengt de levensduur, handhaaft de duurzaamheid en voorkomt schimmel en insecten. Dus, investeer een beetje tijd in het onderhouden van je teakhouten meubelen - het is de sleutel tot blijvende elegantie.

 

Hoe reinigen?

Houd je teakhouten meubelen van JoJo Living in topconditie door regelmatig onderhoud. Begin met het grondig reinigen om stof en vuil te verwijderen. Maak een milde oplossing van soda of keukenzout in lauwwarm water en gebruik een schuurspons of grove borstel om oppervlaktevlekken voorzichtig te verwijderen, altijd in de richting van de houtnerf.

 

Benodigdheden:

  • Water
  • Emmer
  • Lauwwarm water
  • Soda of keukenzout
  • Schuurspons of grove borstel

 

  • Stap 1: Zorg dat de teakhouten tuinmeubelen volledig doorweekt zijn. Hierdoor gaan de poriën van het materiaal open staan. Dit kun je realiseren door te wachten op een flinke regenbui, zodat het water doordringt tot in de vezels. Verwacht je aankomende dagen geen regen? Dan kun je ook gebruik maken van een tuinslang.
  • Stap 2: Meng een kopje keukenzout of soda met een emmer lauwwarm water.
  • Stap 3: Dompel vervolgens de schuurspons of grove borstel in de emmer met sodawater of zoutwater. Schrob de soda of zoutoplossing in de lengterichting van de houtnerf.
  • Stap 4: Spoel na het schrobben de houten tuinmeubelen af met een tuinslang of enkele emmers water.

 

 

Bescherming

Teakhout is van nature bestand tegen vocht, maar het is nog steeds belangrijk om je meubelen te beschermen tegen extreme weersomstandigheden. Overweeg het gebruik van speciale teakshield of - beschermer om het hout te voeden en te beschermen tegen schadelijke weersomstandigheden.

 

Voorkom vlekken

Plaats onderzetters onder hete dranken en gebruik placemats onder borden en schalen om vlekken op het teakhout te voorkomen. Snelle actie bij morsen is cruciaal om te voorkomen dat vloeistoffen in het hout doordringen.

Wij adviseren deze te behandelen met Teak Shield. De Teak Shield maakt teakhout water- en vuilafstotend. Ook beschermt het tegen vuil, vet, olijfolie, koffie etc. Het is een onzichtbaar impregneermiddel waardoor de natuurlijke uitstraling van het hout behouden blijft. Je vind de Teak Shield van JoJo Living hier

 

Vlekken?  

De Teak Reiniger van JoJo Living reinigt teak grondig en verwijdert vuil en vlekken. Daarnaast opent het de poriën van het hout voor een goede nabehandeling met Teak Beschermer of Teak Shield. Wil jij jouw tuinmeubelen reinigen? Bestel de Teak Reiniger van JoJo Living hier

Vergrijzing

Hout vergrijst gedurende het seizoen. Een Teak Beschermer is een kleurmiddel waarmee je de oorspronkelijke kleur van je teakhouten meubels zoveel mogelijk terug krijgt. Gebruik na een Teak Beschermer altijd een Teak Shield om de werking te verlengen. Heb jij jouw tuinmeubel net gekocht? Dan is de Teak Beschermer nog niet nodig. Pas als een tuinmeubel vergrijsd is, kun je aan de slag gaan met dit kleurmiddel. 

Opslag in de winter

Als je je teakhouten meubelen in de winter buiten laat staan, zorg dan voor een goede bescherming. Gebruik afdekhoezen om ze te beschermen tegen sneeuw, regen en koude temperaturen.

Met de juiste zorg en aandacht kunnen de teakhouten meubelen van JoJo Living een leven lang meegaan en blijven ze een tijdloze aanvulling in jouw tuin of onder jouw overkapping. Door deze eenvoudige onderhoudstips te volgen, behoud je de natuurlijke schoonheid van het teakhout en geniet je nog jarenlang van je prachtige meubelstukken.

Al onze onderhoudsproducten staan op voorraad in onze groothandel in Zwolle, die tevens ook voor particulieren te bezoeken is. Kom langs en we adviseren je graag!