Teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië
Indonesian LEGAL Wood keurmerk
100% teakhout uit goed beheerde bossen
Plan hier je bezoek aan onze groothandel!
0
Teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië
Indonesian LEGAL Wood keurmerk
100% teakhout uit goed beheerde bossen

Behandeling Teakhout

Teakhouten meubelen beschermen en behandelen

Gefeliciteerd! Je hebt een teakhouten meubel gekocht. Nu wil je hem natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden en van genieten. Waarschijnlijk stel je jezelf de vragen: waarmee moet ik mijn teakhouten meubelen behandelen? Hoe vaak moet ik het behandelen? Hoe zorg ik dat ik de kleur van mijn teakhouten meubelen behoud? Hoe bescherm ik mijn teakhouten tafel tegen kringen en vlekken? Op deze pagina ben je aan het goede adres, want al deze vragen gaan we hier voor je beantwoorden.

Moet ik mijn teakhouten meubels behandelen?
Niks moet. Laten we dat vooropstellen. Teakhout is een hardhoutsoort. Dat betekent dat het hartstikke sterk is en in principe lang meegaat. Toch raden we je altijd aan om je teakhouten meubelen WEL te behandelen. Waarom? Omdat je er lang van wil genieten. Maar ook als je je meubelen wel behandelt; vergrijzing, scheurtjes en barstjes helemaal voorkomen doe je nooit. Hout werkt. 

Hoe zit het met teakhouten meubelen voor binnen?
Staat een teakhouten tafel binnen dan wordt deze natuurlijk minder blootgesteld aan regen, vocht, warmte en kou. Je tafel blijft binnen onbehandeld mooier dan wanneer je een tuintafel onbehandeld buiten zet. Wel is er ook binnen kans op vlekken en kringen. Ook daarom raden we aan je meubelen te behandelen.

Welke producten kan ik veilig gebruiken voor mijn teakhouten meubelen?
Om je teakhouten meubelen schoon te maken, gebruik je een teak cleaner, soda of groene zeep. Om vergrijzing zoveel mogelijk terug te draaien bestaat er teak beschermer. En om (vet)vlekken te voorkomen raden we een teak shield aan.

Hoe maak ik mijn teakhouten meubelen schoon?
Het schoonmaken van je tuinmeubelen is vrij eenvoudig. Dit kun je doen met een teak cleaner, soda of groene zeep. Breng het schoonmaakmiddel aan met een spons of doek en laat het een paar minuten intrekken. Daarna kun je het teakhouten meubel opborstelen. Teak cleaner (of teak reiniger) heeft nog als voordeel dat het niet alleen grondig reinigt, het maakt je meubels ook gereed voor verdere behandeling.

Hoe voorkom ik vergrijzing?
Vergrijzing voorkomen doe je helaas niet. Wel kun je door middel van een teak beschermer de kleur weer terugkrijgen. Een teak beschermer is een kleurmiddel dat je in meerdere lagen op je tuinmeubel smeert. 

Voordat je aan de slag gaat met teak beschermer maak je je tuinmeubel eerst goed schoon met teak cleaner, soda of groene zeep. Vervolgens breng je een dunne laag teak beschermer aan. Laat dit 30 minuten droog voordat je een 2e dunne laag aanbrengt. Laat deze 2e laag ook goed opdrogen. Na het gebruik van een teak beschermer gebruik je een teak shield. Zonder de beschermende laag van teak shield heeft teak beschermer weinig nut.

Hoe bescherm ik mijn tuinmeubel tegen vlekken en kringen?
Teak shield helpt je tuinmeubel te beschermen tegen vlekken en kringen. Het is water- en vuilafstotend. Daarnaast versterkt een teak shield de werking van teak beschermer. 
Voordat je teak shield gebruikt is het belangrijk dat je tuinmeubel schoon is. Vervolgens kun je eventueel een teak beschermer aanbrengen en als laatst de teak shield. Gebruik teak shield minimaal 1 keer per jaar voor je tuinmeubelen en minimaal 2 keer voor tafelbladen. 

Hoe vaak is het nodig om mijn teakhouten meubelen te behandelen?
We raden aan om je tuinmeubels tenminste 1 keer per jaar te behandelen. Het liefst 2 keer per jaar. Namelijk voor het buitenseizoen begint en wanneer het buitenseizoen eindigt. Zo zet je het meubel mooi weg en weer mooi neer. Tafelbladen impregneer je sowieso het beste 2 per jaar om de tafel tegen kringen en vlekken te beschermen.

Kan ik mijn teakhouten tuinmeubelen nat opbergen?
Dit ligt vooral aan de ruimte waar jij je tuinmeubelen opbergt. Heb je een grote ruimte en staat alles los van elkaar? Dan kun je het daar prima laten drogen. Wil je het opgestapeld wegzetten in een kleinere schuur? Dan adviseren wij je om het toch buiten te laten drogen. Wanneer je teakhout nat wegzet kan het gaan schimmelen en heb je hier in het voorjaar onnodig werk mee.

Heb je een vraag over het behandelen van teakhout die nog niet beantwoord is? Stuur ons gerust een mail via [email protected] of bel ons via 038 337 69 84.

Contact JoJo Living

Bel ons
Ma t/m vrij 9.00 - 17.00 uur
Za: alleen op afspraak
Zo: gesloten.

038 337 69 84

Social media

Stuur een bericht via social media

9.5Review LogoWij scoren een 9.5 op Kiyoh

JoJo Living

Telfordstraat 5
8013 RL
Zwolle Bekijk op Google Maps