• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Behandeling Teakhout

Teakhouten meubelen beschermen en behandelen

Gefeliciteerd! Je hebt een teakhouten meubel gekocht. Nu wil je hem natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden en van genieten. Waarschijnlijk stel je jezelf de vragen: waarmee moet ik mijn teakhouten meubelen behandelen? Hoe vaak moet ik het behandelen? Welke onderhoudsproducten ben ik nodig voor de behandeling van mijn teakhouten meubelen? Hoe zorg ik dat ik de kleur van mijn teakhouten meubelen behoud? Hoe bescherm ik mijn teakhouten tafel tegen kringen en vlekken? Al deze vragen ga ik beantwoorden en koppelen aan onze reeks onderhoudsproducten voor teakhouten meubelen.

 

Moet ik mijn teakhouten meubelen behandelen?

Nee. Je hoeft je teakhouten meubelen niet te behandelen. Teakhout is een hardhoutsoort wat eigenlijk betekent dat het hout hartstikke sterk is en dus onbehandeld een lange levensduur heeft. Toch kiezen veel mensen ervoor de tafel wél te behandelen. Waarom? De tafel blijft langer mooi.

 

Met welke onderhoudsproducten moet ik mijn teakhouten tafel behandelen?

Je kan je tafel het beste behandelen met een shield. Wij raden dit ook altijd aan. Een teak shield zorgt ervoor dat kringen en vlekken niet in het hout kunnen dringen. Het teak shield is als het ware een beschermingslaagje wat je over de tafel aanbrengt. Door dit laagje kan geen water, vuil of olie trekken. Je tafel blijft dus langer mooi.

 

Hoe vaak moet ik mijn tafel dan behandelen?

Wij raden aan je tafel minstens twee keer per jaar te behandelen. Dit met name voor het seizoen begint en wanneer je je tafel weer opruimt. Zo zet je hem mooi weg en weer mooi neer. Hierdoor heb je er het minste werk mee.

 

Hoe behoud ik de kleur van mijn teakhouten tuinmeubel?

Je kan de kleur behouden door er een teak beschermer op aan te brengen. Let hierbij wel goed op het product wat je koopt. Voor een standaard teakkleur kan je het beste een teak beschermer honey brown aanbrengen. Je kan de kleur in verschillende laagjes aanbrengen. Hoe meer lagen, hoe donkerder de tafel.

 

Kan ik mijn teakhouten tuinmeubelen nat opbergen?

Dit ligt vooral aan de ruimte waar jij je tuinmeubelen opbergt. Heb jij een grote ruimte en staat alles los van elkaar? Dan kan je het daar dus prima laten drogen. Wil je het opgestapeld wegzetten in een kleinere schuur? Dan adviseren wij je om het toch buiten te laten drogen. Wanneer je teakhout nat wegzet kan het gaan schimmelen en heb je hier in het voorjaar onnodig werk mee.

 

Hoe krijg ik mijn teakhouten tuinmeubelen schoon wanneer hij vergrijsd is?

Je teakhouten meubelen vergrijzen altijd. Door een teak cleaner aan te schaffen krijg je ze eenvoudig weer schoon. Daarnaast kan je ze ook eenvoudig schoonmaken met groene zeep of soda. Hoe je dit doet lees je in onze blog: moet ik mijn teakhouten tafel behandelen of niet?

 

Heb jij nog meer vragen over je teakhouten tuinmeubelen? Mail ze ons gerust door en wij zorgen dat je antwoord op je vraag krijgt.