• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Behandeling Teakhout

Teakhouten meubels behandelen. Is dit nodig of niet?

Een vraag die gedurende het seizoen het vaakst voorbijkomt is wel de vraag over het behandelen van teakhout. Want, moet je dit nou behandelen of juist niet? Op deze pagina vertellen wij waar je rekening mee moet houden.

Teakhout onbehandeld laten

In principe hoef je teakhout niet te behandelen. Wanneer je hiervoor kiest zal de tafel gedurende het seizoen vergrijzen. De één vindt dit prachtig, de ander houdt het meubel liever zoals het was. Wanneer je een teakhouten tafel onbehandeld buiten laat staan zal je hem wel ieder jaar moeten schoonmaken en wellicht moeten opschuren zodat kringen en vlekken verwijderd zijn. Maar wanneer je dus houdt van een vergrijsde ‘oude’ look, is onbehandeld laten een prima keuze!

 

Teakhout behandelen

Is ‘hoe je het koopt wil je het houden’ meer jouw motto? Dan is het verstandig om je tafel te behandelen. Ook hierin kun je verschillende keuzes maken. Er zijn namelijk verschillende soorten onderhoudsproducten. Deze lichten wij hieronder kort toe:

Teak Cleaner
Een teak cleaner is speciaal ontwikkeld om je teakhouten meubels schoon te maken. De teak cleaner reinigt grondig en verwijdert vuil en vlekken. Daarnaast herstelt het de oorspronkelijke kleur en opent het de poriën voor een eventuele nabehandeling met onze andere teakhouten onderhoudsproducten. Wij rijden aan de cleaner één keer per jaar te gebruiken.

Teak Beschermer
De teak beschermer voorkomt dat je teakhouten tuinmeubelen snel verouderen naar een grijze kleur. Mocht je hiervan houden – zoals hierboven beschreven staat – dan hoef je dit product niet aan te brengen. Wil je dit juist wél tegengaan? Dan adviseren wij om dit jaarlijks aan te brengen. Hierdoor behoudt jouw meubel haar kleur. Wij adviseren om dit product voor tuinmeubels te gebruiken. Waarom? Omdat  de weersomstandigheden voornamelijk zorgen voor het kleurverschil.

Teak Shield
Ons teak shield maakt je meubel water- en vuilafstotend. Het zorgt als het ware voor een soort beschermlaagje op je meubel. Wanneer je bijvoorbeeld je tafel voorziet van een laagje teak shield kunnen kringen niet in de tafel dringen. Het geeft het hout langdurige bescherming tegen vuil, vet, olijfolie, koffie, wijnvlekken e.d. Het is een onzichtbaar impregneermiddel waardoor de natuurlijke uitstraling van het hout behouden blijft.

Teak Shield
Wil je meerdere producten gebruiken? Onze combi pakketten bevatten diverse combinaties met teak onderhoudsproducten. Je kunt dus precies de combinatie kiezen waar jij naar op zoek bent. 

 

Hoe breng ik onderhoudsproducten aan?

In ons assortiment kun je ervoor kiezen om de onderhoudsproducten los te bestellen of om hierbij een schuurpad met doeken bij toe te voegen. De schuurpad kan je inzetten om je tafel schoon te schrobben met de cleaner. De doeken kun je gebruiken om je beschermer en shield aan te brengen.

Hoe vaak moet ik mijn producten behandelen?

wanneer je een teakhouten tuinmeubel hebt is het goed om dit te herhalen jaarlijks te herhalen. Wij adviseren dan ook om dit bij voorkeur begin april te doen, net voor de start van het buitenseizoen.