Teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië
Indonesian LEGAL Wood keurmerk
100% teakhout uit goed beheerde bossen
Plan hier je bezoek aan onze groothandel!
0
Teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië
Indonesian LEGAL Wood keurmerk
100% teakhout uit goed beheerde bossen

24 januari 2022

De tuintrends van 2022 - deel 1

Nu we in 2022 zijn aangekomen is het tijd om alvast vooruit te kijken naar het tuinseizoen. Elk jaar zien we nieuwe tuintrends en dit is dit jaar natuurlijk niet anders! Benieuwd wat de trends deze zomer zijn? We nemen je mee!

Bohemian stijl
Deze trend zien we al meerdere jaren terug; de bohemian stijl. Zowel in huis als in de tuin. Bij een bohemian stijl kun je denken aan natuurlijke materialen zoals rotan, riet en hout. Kies voor neutrale kleuren gecombineerd met groene accenten, waardoor het een rustig geheel blijft. Daarnaast kan je voor een accentkleur kiezen. Bijvoorbeeld door een tuinkleed met een kleurrijke print neer te leggen of een tuinbank op te vrolijken met kussens in een fellere tint. Kleuren die goed passen bij de bohemian tuin zijn beige, bruin, zwart, turquoise, oranje, geel en roze. Tuinmeubels die perfect bij deze stijl passen zijn onze rotan tuinbank, rotan ligbed Kareo en rotan ligbed Setu.

Duurzaamheid
We zijn ons steeds meer bewust van de voetafdruk die we achterlaten op het milieu. Daardoor worden we ook kritischer naar de producten die we in huis halen. Hoe is het gemaakt? Wat voor effect heeft dat op het milieu? Gaat een product lang mee? Dit vertaalt zich ook naar de tuin. Recycled hout, tuinmeubels met een lange levensduur en moestuinen zien we vaker terug. We verwachten dat deze trend nog aanhoudt en we dit dus ook komende jaren terug gaan zien. 

Lekker lang buiten
Nederland staat niet echt bekend om de zwoele zomeravonden. Daarnaast is de kans op een regen- en onweersbui in de zomer groot. Om dan toch buiten te kunnen zitten, zien we dat de tuin meer bij het huis betrokken wordt. Denk aan veranda's en overkappingen die aan het huis vast zitten. Plaats een buitenkachel of terrasverwarmer en je kunt helemaal lekker lang buiten zitten. Bovendien geeft het ook nog eens een hoop sfeer. 

Uitschuifbare tuintafels
Sinds Covid-19 zijn we vaker thuis én werken we vaker thuis. De eettafel is tevens een werkplek geworden. En met mooi weer toveren we de tuintafel graag om tot een werkplek. Handig is het dan om alle ruimte te hebben en dat je de tuintafel kan in- of uitschuiven naar wens. Een uitschuifbare tuintafel is hier bij uitstek zeer geschikt voor. 

Hoog comfort
Naast een goede tuintafel is hoog comfort ook een tuintrend van 2022. En met hoog zitcomfort bedoelen we écht ultiem ontspannen in de tuinstoel. Denk dus aan lounge- of relaxstoelen, ligbedden en verstelbare tuinstoelen. Deze stoelen laten je even alles om je heen vergeten, waardoor je kan genieten van het zomerse weer. Doe er een hapje en een drankje bij en je komt de zomer wel door!

Welke tuintrend klinkt jou als muziek in de oren?