5 Tips voor het inrichten van je voortuin

  • Geplaatst op
  • Door Kyra Leeflang
  • 0
5 Tips voor het inrichten van je voortuin

Je voortuin inrichten… Een stukje kavel waar de meeste mensen pas veel te laat over nadenken. Want, YES! Je hebt eindelijk een huis gekocht en dan wil je natuurlijk ook dolgraag die fantastische droomtuin. Maar heb je eigenlijk wel nagedacht over de voortuin? Waarschijnlijk niet… En dat is ook helemaal niet erg, want voor veel mensen is dit ook het laatste ‘projectje’. Met onze tips kan jij heel makkelijk een sfeervol voortuintje creëren en schitteren in je nieuwe buurt. 

Tip 1 – Inspiratie opdoen voor je voortuin

Zoals jullie inmiddels wel weten ga je voor inspiratie naar.. Juist! Naar Pinterest. Hier staat een database vol aan mooie foto’s waar jij met gemak een droomtuin uit kan halen. Je kan zo heel eenvoudig verschillende plaatjes die jij mooi vindt bij elkaar leggen en zo een mooie mix & match voor je eigen tuin maken. Vind je het leuker om fysiek inspiratie op te doen? Maak dan eens een heerlijke wandeling in de buitenlucht en bestudeer de voortuinen in je buurt. Wedden dat hier een fantastisch voorbeeld bij zit? Wanneer je een beeld heb ga je pas écht aan de slag!

Tip 2 – Voor welke stijl ga je?

Het mooiste is om jouw tuinstijl die je in de achtertuin hebt gekozen, doortrekt naar de voortuin. Zo creëer je een mooi geheel. Waarschijnlijk heb je tijdens het opdoen van inspiratie al een mooie stijl ontdekt die past bij jouw wensen en idealen. Deze stijl kun je verder gaan uitpluizen. Zo kun je op het internet beginnen met zoeken naar producten of je kan natuurlijk naar een fysieke winkel gaan en hier lekker rondneuzen. Zelf vinden wij naar fysieke winkels gaan leuker. Waarom? Je beleeft in een winkel altijd een veel aangenamere sfeer en hier kan je producten ook direct bij elkaar zien. Wanneer je je producten via het internet bij elkaar zoekt is het altijd meer een gok en neem je dus simpelweg een groter risico. En terugsturen doet liever niemand toch?  

Tip 3 Groen, groener, groenst in de voortuin

Wij houden ervan! Groen, groener, groenst. Het is dan ook niet voor niets al een aantal jaar dé trend. Waar dit is maakt niet uit. In huis, op huis, achter het huis, maar ook zeker vóór het huis. Dus plant wat groene struiken of een gezellig boompje in je voortuin. Dit straalt niet alleen sfeer uit maar is ook nog eens praktisch. Want hoe fijn is het dan mensen niet zomaar je huis in kunnen kijken? Een boompje biedt al snel beschutting. Denk er wel om. Als mensen niet meer naar binnen kunnen kijken, bedenk dan wel dat dat boompje jouw zicht ook weleens in de weg kan staan

Tip 4 – Tuinmeubelen in je voortuin. Ja of nee?

Dikke JA! Want hoe gezellig staat het om een lekker zitje in de voortuin te hebben? Dit kan gaan om een eenvoudig picknicktafel, een mooi teak tuinbankje of een kneuterig bistrosetje. Hierbij kan je weer goed jouw inspiratiefoto’s gebruiken. En het fijne van zo’n zitje in de voortuin is dat je hem nog kan gebruiken ook. Want vaak als de zon achter het huis weg is, kun je voor het huis nog volop genieten! Of andersom natuurlijk.

Tip 5 – Zorg voor sfeer met de juiste verlichting

Sommige mensen kiezen er wel voor, sommige mensen niet. Verlichting vraagt dan ook altijd net een stukje meer aandacht dan de rest. Je moet tenslotte wel aansluitpunten hebben. De meeste mensen kiezen er dan ook voor om een lampje aan de muur te plaatsen. Dit wordt namelijk al in de bouw van het huis meegenomen. Wil je toch liever een lichtslinger ophangen? Denk dan goed na hoe je dit snoer van stroom voorziet.

 

Hebben jullie zelf nog meer tips voor het inrichten van je voortuin? Laat het weten in een reactie!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.