Teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië
Indonesian LEGAL Wood keurmerk
100% teakhout uit goed beheerde bossen
Plan hier je bezoek aan onze groothandel!
0
Teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië
Indonesian LEGAL Wood keurmerk
100% teakhout uit goed beheerde bossen

Door Kyra Leeflang, 28 mei 2021

5 Tips voor het inrichten van je voortuin

Een kleine voortuin inrichten… Een stukje kavel waar de meeste mensen pas veel te laat over nadenken. Want, YES! Je hebt eindelijk een huis gekocht en dan wil je natuurlijk ook dolgraag die fantastische droomtuin. Maar heb je eigenlijk wel nagedacht over de voortuin? Waarschijnlijk niet… Veel kleine voortuinen worden vergeten of herken je ‘het is toch zo’n klein stukje grond, dat komt wel’. En dat is ook helemaal niet erg, want voor veel mensen is dit ook het laatste ‘projectje’. Met onze tips kan jij heel makkelijk een sfeervol klein voortuintje creëren en schitteren in je nieuwe buurt. 

Tip 1 – Inspiratie opdoen voor je voortuin

Voortuininspiratie zoek je op? Juist! Pinterest. Dat is inmiddels wel duidelijk. Hier staat een database vol aan mooie foto’s waar jij met gemak inspiratie voor een droomtuin uit kan halen. Je kan zo heel eenvoudig verschillende plaatjes van diverse voortuinen die jij mooi vindt bij elkaar leggen en zo een mooie mix & match voor je eigen kleine tuin maken. Vind je het leuker om fysiek inspiratie op te doen? Maak dan eens een heerlijke wandeling in de buitenlucht en bestudeer de voortuinen in je buurt. Wedden dat hier een fantastisch voorbeeld bij zit? Wanneer je een beeld heb ga je pas écht aan de slag!

Tip 2 – Voor welke stijl ga je?

Het mooiste is om jouw tuinstijl die je in de achtertuin hebt gekozen, doortrekt naar de voortuin. Zo creëer je een mooi geheel. Waarschijnlijk heb je tijdens het opdoen van inspiratie al een mooie stijl ontdekt die past bij jouw wensen en idealen. Deze stijl kun je verder gaan uitpluizen. Zo kun je op het internet beginnen met zoeken naar producten of je kan natuurlijk naar een fysieke winkel gaan en hier lekker rondneuzen. Zelf vinden wij naar fysieke winkels gaan leuker. Waarom? Je beleeft in een winkel altijd een veel aangenamere sfeer en hier kan je producten ook direct bij elkaar zien. Wanneer je je producten via het internet bij elkaar zoekt is het altijd meer een gok en neem je dus simpelweg een groter risico. En terugsturen doet liever niemand toch?  

Tip 3 – De onderhoudsvrije voortuin

Klinkt dat niet fantastisch in je oren? Een voortuin waar je dus totaal geen werk van hebt. Aangezien het toch al het vergeten kindje van je huis was lijkt het prima. Het stereotype onderhoudsvrije voortuin? Komt ie: onderhoudsvrije voortuinen zijn vaak strak betegeld, hebben mooie stenen plantenbakken en een boompje met wat grind in de voortuin. Heb je er nu een geld beeld bij? Denk het wel toch!

Laat een reactie achter

Reactie

* Verplichte velden