Teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië
Indonesian LEGAL Wood keurmerk
100% teakhout uit goed beheerde bossen
Plan hier je bezoek aan onze groothandel!
0
Teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië
Indonesian LEGAL Wood keurmerk
100% teakhout uit goed beheerde bossen

Door JoJo Living, 23 februari 2023

Een gezellige overkapping creëer je met deze 5 tips

Wie van het buitenleven houdt heeft vast en zeker een overkapping in de tuin. Hier kun je het hele jaar heerlijk vertoeven. De overkapping wordt vaak ingezet als tweede leefruimte. Én zeker tijdens het voorjaar wordt dit ook weer een perfecte plek om je avonden in door te brengen. Het leukste van zo’n overkapping is wat ons betreft de inrichting. Maar hoe creëer je deze? Deze vraag horen wij zo vaak. Inspiratie zat, maar het blijft lastig. Om ervoor te zorgen dat jullie je overkapping perfect kunnen aankleden helpen wij jullie op weg met de volgende 5 tips:

Tip 1: overkapping inrichten; waar begin je?

Als je een overkapping hebt staan wil je natuurlijk niets liever dan het gezellig inrichten. We zien vaak dat veel mensen duizend-en-één ideeën hebben en dit direct willen toepassen. Achteraf hebben ze prachtige spullen gekocht maar past het eigenlijk allemaal net niet bij elkaar. Ons advies is daarom: maak een plan! Ga je eerst eens lekker oriënteren op bijvoorbeeld Pinterest. Maak een moodboard. Print desnoods alles uit en plak alles bij elkaar wat je mooi vindt. Hier rolt vanzelf de stijl uit die bij jou past. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de boho stijl, een heerlijk plattelandse landelijke stijl of een stoere en robuuste industriële stijl. Wie weet ook heel wat anders of een leuke mengeling van woonstijlen. Maar vanaf dit punt kun je op zoek gaan naar meubels en woonaccessoires voor je overkapping. Dus gun jezelf de tijd en laat je inspireren!

 

 

Tip 2: meubelen voor onder de overkapping; rotan of hout?

Tijd om geld uit te geven! Je hebt je stijl inmiddels bepaald en weet precies welke producten je wilt. Maar…. First things first – De belangrijkste meubelen dragen bij aan de zithoek. Deze moet comfortabel zijn en dus lekker zitten. Zo is er voor iedere stijl een mooie loungehoek te verzinnen. Houd je van industrieel? Kijk dan eens bij onze robuuste stationsbanken. Leg hier sierkussens op en je hebt een heerlijke hoek gecreëerd. Liever een Ibiza stijl? In ons assortiment hebben wij bijvoorbeeld rotan stoelen en rotan bankjes. Deze meubelen staan ontzettend knus onder je overkapping. Zo blijven de mogelijkheden eindeloos!

 

Wist je dat je onze teakhouten stoelen en teak banken in ons assortiment ook gewoon buiten neer kan zetten? Zolang ze maar droog staan.


Tip 3: wanddecoratie voor onder de overkapping

Met wanddecoratie kun je helemaal losgaan onder overkappingen. Zeker de laatste jaren is dit een hele trend op zich geworden. Ken je die prachtige plaatjes die je overal ziet? Denk aan de verschillende rotan wanddecoraties en houten wanddecoraties die je tegenwoordig overal ziet. En logisch! Dit roept toch direct het vakantiegevoel op. Evenals de spiegels met rotan omlijsting en houten wandpanelen zijn razend populair. Wist je dat er ook dierenhoofden zijn die je aan de muur kunt bevestigen? Dit resulteert in een unieke eyecatcher waar menig mens de wauw-factor van krijgt!


Tip 4: houten woondecoratie voor onder de overkapping

Nu je de belangrijkste items hebt gescoord is het tijd om het écht gezellig te maken! Waar doe je dit mee? Precies… houten woondecoratie! We zijn er gek op. Pak nogmaals je moodboard erbij of maak misschien een nieuwe als je verder geïnspireerd wilt raken. Hierin is het leuk om met verschillende materialen te werken en te combineren. Mix en match rotan met teak en jutte met touw. Al deze natuurlijke producten samen levert een waanzinnig mooi geheel op! Houten woondecoratie mag eigenlijk niet missen onder je overkapping. 

 

 

Tip 5: Last but not leat – Urban Jungle voor de liefhebbers van groen

We denken vaak alleen aan de inrichting, maar wat echt sfeer met zich meebrengt is groen. Planten zijn gezellig en onmisbaar in een tuin, dus ook in je overkapping. Zoals we in een vorig blog schreven wordt de Urban Jungle trend dit jaar doorgevoerd in de tuin. Koop een mooie grote plant met flinke bladeren om je ruimte wat levendigheid te geven. Of koop plantjes ter wanddecoratie. Dit geeft heel veel sfeer. Er zijn talloze manieren om wat groen onder de overkapping te brengen. 


Natuurlijk moet je het altijd nog zelf doen, tenzij je iemand inhuurt om je styling te regelen ;)
. Met deze 5 praktische tips denk je goed na over je inrichting en laat je je inspireren op basis van je eigen gevoel! Hierdoor de perfecte manier om je veranda te stijlen en jouw tweede woonkamer eigen te maken!