Teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië
Indonesian LEGAL Wood keurmerk
100% teakhout uit goed beheerde bossen
Plan hier je bezoek aan onze groothandel!
0
Teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië
Indonesian LEGAL Wood keurmerk
100% teakhout uit goed beheerde bossen

14 oktober 2022

Je teakhouten tuinmeubelen behandelen doe je zo!

Je teakhouten tuinmeubelen behandelen of niet? Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld. In dit blog vertellen we wat de voordelen zijn van het behandelen van tuinmeubelen en wat er gebeurt als je tuinmeubelen niet behandeld. Als laatst leggen we uit met welke producten je teakhout behandeld. 

Teakhouten tuinmeubelen onbehandeld laten
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: onze voorkeur gaat uit naar WEL behandelen. Toch kan je ervoor kiezen om je tuintafels, tuinstoelen en tuinbanken onbehandeld te laten. Om deze dan mooi te houden is het nodig om ze ieder voorjaar goed op te schuren om voorgaande kringen en vlekken weg te krijgen. Daarnaast zal je flink moeten boenen met groene zeep of soda en warm water om de tuinmeubelen schoon te krijgen. 

Teakhouten tuinmeubelen behandelen
Zoals eerder gezegd gaat onze voorkeur dus uit naar het behandelen van tuinmeubelen. Als je tuinmeubelen aanschaft wil je hier natuurlijk jarenlang plezier van hebben. Met het juiste onderhoud verleng je de levensduur van je houten meubels aanzienlijk en blijven deze langer mooi. Het fijne is ook dat het behandelen van tuinmeubelen heel makkelijk is!

Waarmee behandel je teakhout?
Er bestaan verschillende producten die speciaal gemaakt zijn om je tuinmeubelen gereed te maken voor het zomerseizoen. 

 • Teak cleaner
  Een teak cleaner gebruik je om je teakhouten tuinmeubelen schoon te maken. De teak cleaner reinigt het hout grondig en verwijdert vuil en vlekken. Daarnaast opent het de poriën van het hout voor een goede nabehandeling met andere teak onderhoudsproducten. 
 • Teak beschermer
  Een teak beschermer voorkomt dat je teakhouten tuinmeubelen snel verouderen naar een grijze kleur. Sommige mensen vinden die vergrijzing juist fantastisch. In dat geval kun je deze stap overslaan. Wil je de oorspronkelijke teakkleur behouden? Dan is teak beschermer het juiste product daarvoor. Na een teak beschermer raden we aan om altijd een teak shield te gebruiken.  
 • Teak shield
  Teak shield
  is een onzichtbaar impregneermiddel wat je tuinmeubel water- en vuilafstotend maakt. Het zorgt voor een soort beschermlaagje op je meubel. Wanneer je jouw tuintafel voorziet van een laagje teak shield kunnen kringen niet in de tafel dringen. Het geeft het hout langdurige bescherming tegen vuil, vet, olijfolie, koffie, wijnvlekken etc. Ook verlengt het de werking van de teak beschermer.

Behandel je teakhouten tuinmeubelen minimaal 1 keer per jaar. Bij voorkeur voordat het buitenseizoen begint. Je kan je meubelen een 2e keer behandelen wanneer het tuinseizoen weer voorbij is en je alles netjes opbergt. Tuintafels adviseren we om 2 keer per jaar te behandelen met een teak shield. 

Heb je nog een vraag over het behandelen van je teakhouten tuinmeubelen? Stel ze gerust hieronder of neem contact met ons op. Wij helpen je graag!

Reacties

 • Door Kyra Leeflang, 11 augustus 2022

  Hi Petra,

  Excuus voor de late reactie. Op de een of andere manier zagen wij je reactie pas erg laat.

  Wanneer je de kleur goed wil beschermen kan je er eerst een teak beschermer en daarna een teak shiel...

 • Door Petra Broods, 12 juni 2022

  Kan ik eerst de teakhouten beschermer gebruiken en daarna de teakhouten shield er nog overheen ? Of hoef ik een van de 2 te gebruiken en niet beide. Mvrgr.Petra

Laat een reactie achter

Reactie

* Verplichte velden