Het behandelen van je teakhouten tafel doe je zo!

  • Geplaatst op
  • Door Kyra Leeflang
  • 0
Het behandelen van je teakhouten tafel doe je zo!

Je teakhouten tafel behandelen doe je zo!

Moet je teakhouten meubels nou behandelen of is dit helemaal niet nodig? Een vraag die wij de laatste weken aardig vaak gesteld krijgen. En juist om het voor iedereen een beetje makkelijker te maken beantwoorden wij deze vraag vandaag in onze nieuwste blog. Zo weet je straks precies of je jouw teakhouten tuinmeubelen moet behandelen en met welke teak onderhoudsproducten of dat je dit juist helemaal niet hoeft te doen.

Teakhout onbehandeld laten

Dit is wat veel mensen denken. En terecht! Teakhout hoef je namelijk helemaal niet te behandelen. Of laten we het zo zeggen: het is geen noodzaak. Wanneer je ervoor kiest om je teakhouten meubels niet te behandelen zal je wel ieder voorjaar de tafel even moeten opschuren om voorgaande kringen en vlekken weg te schuren. Daarnaast zal je hem flink moeten boenen met groene zeep/soda gecombineerd met een beetje warm water om zo vergrijzing en groene plekken weg te halen. Mocht je het juist mooi vinden dat je tafel gewerkt en vergrijsd wordt, dan is onbehandeld dus een prima keuze!

 

Teakhout behandelen

Wanneer je jezelf dit allemaal liever bespaart, dan kun je er beter voor kiezen om je tafel wél te behandelen. Wij adviseren het ook om dit te doen. Waarom? Je tafel heeft simpelweg een langere levensduur en blijft mooier. Maar welke producten zijn er en waarvoor dienen deze producten? Hieronder een razendsnelle en eenvoudige uitleg. Want niemand heeft zin om een hele lap tekst te lezen in dit mooie weer:

 

Teakhouten shield

De teak shield maakt teakhout water- en vuilafstotend. Het zorgt er als het ware voor dat er een beschermingslaagje op je product komt. Wanneer je bijvoorbeeld je tafel voorziet van een laagje teak shield kunnen kringen niet in de tafel dringen. Het geeft het hout een langdurige bescherming tegen vuil, vet, olijfolie koffie e.d. Het is een onzichtbaar impregneermiddel waardoor de natuurlijke uitstraling van het hout behouden blijft. Perfect dus!

 

Teakhouten cleaner

Teak cleaner is een reiniger en kleurhersteller in één. Het reinigt het teakhout grondig en verwijdert vuil en vlekken. Daarnaast herstelt het de oorspronkelijke kleur en opent de poriën van het hout voor een goede nabehandeling met onze andere onderhoudsproducten. Aan te raden om de cleaner eens per jaar – bij voorkeur aan het begin van het voorjaar – te gebruiken. Zo houd je jarenlang plezier van jouw teakhouten tuinmeubel.

 

Teakhouten protector

Teak Protector voorkomt dat je teakhouten tuinmeubel snel veroudert naar een grijze kleur. De meeste mensen willen dit liever niet. Het beschermt het teakhout gedurende het seizoen tegen vervuiling en zorg ervoor dat de natuurlijke kleur van je teak tuinmeubel veel langer behouden blijft.

 

Onze eigen teak onderhoudsproducten

Nog een leuk nieuwtje om deze blog mee af te sluiten. JoJo Living krijgt haar eigen teakhouten onderhoudsproductenlijn. Binnen deze lijn vallen onder andere bovenstaande producten en al het toebehoren. Houd onze website in de gaten. Over ongeveer een maand krijgen wij onze eerste producten al binnen!

 

Fijn weekend! En geniet van het weer!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.