Je teakhouten tuinmeubelen behandelen doe je zo!

 • Geplaatst op
 • Door Kyra Leeflang
 • 0
Je teakhouten tuinmeubelen behandelen doe je zo!

Je teakhouten tuinmeubelen behandelen doe je zo!

Moet je teakhouten meubelen nou behandelen of is dit helemaal niet nodig? Een vraag die wij de laatste weken steeds vaker gesteld krijgen. En juist om het voor iedereen een beetje makkelijker te maken beantwoorden wij deze vraag vandaag in onze nieuwste blog. Zo weet je straks precies of je jouw teakhouten tuinmeubelen moet behandelen en met welke teak onderhoudsproducten je dat kan doen of dat je dit juist helemaal niet nodig vindt.

Teakhout onbehandeld laten

Dit is wat veel mensen denken. En terecht! Teakhouten meubelen hoef je namelijk helemaal niet te behandelen. Of laten we het zo zeggen: het is geen noodzaak. Wanneer je ervoor kiest om je teakhouten meubels niet te behandelen zal je wel ieder voorjaar je tuinmeubel even flink moeten opschuren om voorgaande kringen en vlekken weg te schuren. Daarnaast zal je hem flink moeten boenen met groene zeep/soda gecombineerd met een beetje warm water om zo vergrijzing en groene plekken weg te halen. Mocht je het juist mooi vinden dat je tafel gewerkt en vergrijsd wordt, dan is onbehandeld dus een prima keuze!

 

Teakhout behandelen

Wanneer je jezelf dit allemaal liever bespaart, dan kun je er beter voor kiezen om je tafel wél te behandelen. Wij adviseren het dan ook om dit te doen. Waarom? Je tafel heeft simpelweg een langere levensduur en blijft mooier. Welke producten je precies nodig bent en bepalen wat je nodig bent voor jouw wensen? Hieronder een razendsnelle en eenvoudige uitleg. En jaja, op volgorde. Want niemand heeft zin om een hele lap tekst te lezen in dit mooie weer:

 

Teakhouten cleaner

Een teak cleaner gebruik je om je teakhouten tuinmeubelen schoon te maken. Het is een reiniger en kleurhersteller in één. De teak cleaner reinigt het hout grondig en verwijdert vuil en vlekken. Daarnaast herstelt het de oorspronkelijk kleur  en opent het de poriën van het hout voor een goede nabehandeling met onze andere teak onderhoudsproducten. Wij raden aan om de teak cleaner één keer per jaar te gebruiken. Bij voorkeur begin april, voor de start van het buitenseizoen. Het kost even wat tijd, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat je er jarenlang plezier van hebt.

Teakhouten Beschermer

Onze teak beschermer voorkomt dat je teakhouten tuinmeubelen snel verouderen naar een grijze kleur. Sommige mensen vinden dit juist fantastisch en andere willen dit absoluut niet. Dus een kleine tip tussendoor: wil je graag dat je teakhouten tuinmeubel vergrijst? Dan hoef je er géén teak beschermer op aan te brengen. Wil je dit tegengaan? Dan is het verstandig om dit juist wél te doen. De protector beschermt je tuinmeubel gedurende het seizoen tegen vervuiling en zorgt er dus voor dat je hout zijn natuurlijke kleur veel langer behoudt.  


Teakhouten shield

Ons Teak Shield maakt je tuinmeubel water- en vuilafstotend. Het zorgt als het ware voor een soort beschermlaagje op je meubel. Wanneer je bijvoorbeeld je tafel voorziet van een laagje teak shield kunnen kringen niet in de tafel dringen. Het geeft het hout langdurige bescherming tegen vuil, vet, olijfolie, koffie, wijnvlekken e.d. Het is een onzichtbaar impregneermiddel waardoor de natuurlijk uitstraling van het hout behouden blijft. Perfect dus!


Hoe breng ik dit aan?

Je kan er op onze webshop voor kiezen om je product met schuurpad en doeken te bestellen of zonder. Heb  je thuis nog een flinke voorraad zachte doeken en toevallig ook een schuurpad? Dan is het natuurlijk zonde om dit aan te schaffen. Heb je dit niet liggen? Dan raden wij je aan om dit erbij te nemen. Zo kan je direct als echte vakman/vrouw aan de slag.

 

Overtuigd? Bestel dan snel!

Hebben we je weten te overtuigen om je teakhouten tuinmeubelen toch goed te behandelen? Niet alleen omdat het zo langer mooi blijft, maar vooral om de levensduur te verlengen. Bestel je onderhoudsproducten dan snel online. Kost je 1x per jaar een beetje moeite, maar levert jarenlang plezier op.

 

Heb je nou nog een vraag over het behandelen van je teakhouten tuinmeubelen? Stel ze gerust hieronder of neem contact met ons op. Wij helpen je graag! 

Reacties

 1. Kyra Leeflang Kyra Leeflang

  Hi Petra,

  Excuus voor de late reactie. Op de een of andere manier zagen wij je reactie pas erg laat.

  Wanneer je de kleur goed wil beschermen kan je er eerst een teak beschermer en daarna een teak shield op aanbrengen, volgens de gebruiksaanwijzing. Wil je alleen de tafel beschermen tegen vocht- en vuilplekken dan is een shield voldoende. Je kunt dit dan het beste 2x per jaar herhalen. 1x aan het begin van het buitenseizoen en 1x aan het eind van het seizoen.

 2. Petra Broods Petra Broods

  Kan ik eerst de teakhouten beschermer gebruiken en daarna de teakhouten shield er nog overheen ? Of hoef ik een van de 2 te gebruiken en niet beide. Mvrgr.Petra

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.