Teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië
Indonesian LEGAL Wood keurmerk
100% teakhout uit goed beheerde bossen
Plan hier je bezoek aan onze groothandel!
0
Teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië
Indonesian LEGAL Wood keurmerk
100% teakhout uit goed beheerde bossen

Door Kyra Leeflang, 8 januari 2021

Tuintrends 2021; inspiratie voor de gezelligste tuinen

Tuintrends van 2021, welke 3 trends je moet toepassen in jouw tuin

Het nieuwe jaar is weer begonnen. De tijd van langere dagen, warmer weer en de tijd van buiten leven breekt langzamerhand aan. We hebben weer zin om de tuin in te gaan!

 

Niemand had kunnen bedenken dat de buitenruimte zo belangrijk voor ons zou worden in 2020. COVID-19 zorgde voor een grote schok, wereldwijd. Waar we normaal op vakantie zouden gaan, bleven we nu allemaal thuis. De afstand die we noodgedwongen van elkaar hebben, laat zien dat mensen om je heen en je ergens thuis voelen topprioriteit zijn. Ook in 2021 zullen we ons grotendeels in onze eigen tuin moeten vermaken. Wij geven je dan ook graag een kijkje in de tuintrends van 2021.

Trend 1 | Zet je tuin in als leefruimte; een tweede woonkamer

Het is lastig inschatten, maar het lijkt erop dat we ook dit jaar, 2021, onze dromen over wereldreizen en strandvakanties nog even moeten parkeren. Dat betekent dat we dus ook dit jaar nog aangewezen zijn op onze eigen tuin. En laten we eerlijk zijn, zo erg is dat eigenlijk helemaal niet. Vorig jaar heeft al een grote groep mensen de tuin onder handen genomen om er een fijnere plek van te maken. Zo hebben we heel wat gezellige- , knusse- en groene tuinen mogen zien. En ook dit jaar zal deze trend zich voortzetten. Maak dus van jouw tuin, balkon, dakterras of patio je eigen vakantie oord waar je heerlijk tot rust kan komen, lekker kan borrelen met vrienden en de lekkerste barbecues beleeft.  Zo heb je ook dit jaar weer een heerlijke vakantie in eigen land.

Trend 2 | Ga de connectie aan met de natuur; wild, wilder, wildst

Steeds meer mensen zien de schoonheid van de natuur. Waar iedereen de laatste jaren hun groene tuin omruilde voor steen en beton zegt de trend van 2021 heel wat anders. Dit jaar gaan we voor de schoonheid van de natuur. Dat houdt in dat we onze tuinen weer mogen volplanten met bloembollen, planten, struiken en alles wat groen en bloem is. Het is juist goed om je tuin een beetje te laten verwilderen. Dit zorgt dat flora en fauna de kans krijgen om te groeien en bloeien én bovendien help je het milieu. En zeg nou zelf, zo’n verwilderde, overwoekerende tuin heeft echt wel wat! De leukste tuin en terras ideeën vind je op Pinterest. Hou je dus niet in, oriënteer je en haal lekker de natuur in je tuin.

Trend 3 | Urban Jungle: de vergroening van de stad

Deze tuintrend heeft een sterk verband met de voorgenoemde trend. We willen groener! Vorig jaar zagen we al veel mensen tuincentra leegkopen voor de mooiste, grootste en groenste binnen planten. Wij mensen houden stiekem toch wel van dat stukje natuur om ons heen. Dit jaar zal de Urban Jungle trend zich verder als tuintrend ontwikkelen. En dit is toepasbaar in ieder stukje tuin. Dus op zowel dakterrassen, daktuinen en balkons als in de standaard achtertuin. Het kan niet groen genoeg!

Naast dat we van dat stukje groen houden, is het ook nog eens heel makkelijk te realiseren in iedere gewenste tuin. Zo kan je al heel eenvoudig een aantal groene planten bij het zitgedeelte neerzetten of een plantenbak met veel groen in de tuin plaatsen. Wat ook een heel mooi effect geeft is de combinatie van het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en bamboe voor je meubels. Zo kan je meerdere knusse hoekjes in de tuin creëren. Hierdoor geef je je tuin het boho effect, wat in 2021 helemaal hip is. Ga jij mee met deze trend?

Dit zijn de drie trends die we in 2021 veelal gaan terugzien in de tuinen. Ben je geïnspireerd geraakt? Of heb je misschien al veel van deze trends in je tuin? Wij zijn benieuwd! Laat je het ons weten in een reactie?

Laat een reactie achter

Reactie

* Verplichte velden