Teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië
Indonesian LEGAL Wood keurmerk
100% teakhout uit goed beheerde bossen
Plan hier je bezoek aan onze groothandel!
0
Teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië
Indonesian LEGAL Wood keurmerk
100% teakhout uit goed beheerde bossen

6 januari 2023

Zo creëer je een bohemian tuinstijl

In het blog De tuintrends van 2022 vertelde we dat de bohemian stijl al een aantal jaar een terugkerende tuinstijl is. En dus ook voor 2022. Hoe creëer je zo'n bohemian stijl? En welke producten sluiten hier naadloos bij aan? Voor dit blog dompelen we ons helemaal onder in deze tuinstijl.

Een neutrale basis
Een bohemian stijl in de tuin zorgt voor een oase van rust. Je waant je op een tropisch oord waar je heerlijk kan relaxen of de tofste feestjes en barbecues kan geven. Deze Ibiza vibe komt tot stand door een neutrale basis te creëren met zowel materialen als kleuren. Om die oase van rust te bereiken gebruik je veelal neutrale en lichte kleuren. Denk aan beige, wit, bruin, maar ook zwart. Materialen die in deze stijl veel terugkomen zijn hout, rotan, riet en bamboe. Uiteraard gecombineerd met veel bloemen en planten. 

 

Kleuren en tuinaccessoires combineren
Wat kleuren en tuinaccessoires betreft kan je losgaan. Als de rustige basis eenmaal staat, kun je je uitleven met warme, kleurrijke tuinaccessoires. Denk daarbij aan een tuinkleed, een bonte verzameling aan sierkussens, plantenpotten en planten, dekentjes en rieten manden. De kleuren die bij uitstek ideaal zijn voor de bohemian tuinstijl zijn turquoise, oranje, geel en roze. Mix en match verschillende materialen en kleuren met elkaar. Ook een buitenhaard of vuurkorf geeft een knus vakantiegevoel én zorgt er daarnaast nog eens voor dat je extra lang buiten kan genieten. Vergeet ook zeker de fakkels en lichtslingers niet! 

Tuinmeubelen die niet kunnen ontbreken
In een bohemian tuin creëer je zitplekken waar je het liefst al je vrije tijd doorbrengt. Een tuinstoel waarin je lekker lang kan vertoeven is daarom een must have. Nóg beter is het om heerlijk te relaxen op een rotan ligbed of een teakhouten luxe ligbed met kussen. Helemaal passend bij de Ibiza vibes. Ook een adirondack loungestoel of een canadian relax tuinstoel zijn geschikt om een bohemian sfeer te creëren. Heb je een kleinere buitenruimte? In dat geval zijn klapstoelen ideaal, omdat je deze zo aan de kant zet als je ze niet nodig hebt. De teakhouten klapstoel Tali matcht heel mooi binnen de boho stijl. Maak je zithoek af met een rieten of houten kruk of een bijzettafel. Plaats er kleurrijke plantenpotten met planten, lantaarns of buitenkaarsen om het extra gezellige te maken.