Teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië
Indonesian LEGAL Wood keurmerk
100% teakhout uit goed beheerde bossen
Plan hier je bezoek aan onze groothandel!
0
Teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië
Indonesian LEGAL Wood keurmerk
100% teakhout uit goed beheerde bossen

31 december 2022

Tuinmeubelen kopen: 6 tips om de juiste keuze te maken

De lente is hier en de zon heeft zich al heerlijk laten zien. Tijd dus om je te oriënteren op de perfecte tuinmeubelen. Waar let je eigenlijk op bij het kopen van nieuwe tuinmeubels? Wij geven 6 tips, zodat jij er komende zomers goed bij zit.

1. Wat is de beschikbare ruimte? Wees realistisch!

Je dromen kunnen oneindig zijn – zijn die van ons ook ;) – maar denk goed na over wat je beschikbare ruimte is. Heb je een klein (maar fijn) balkon? Of een lekker groot terras? De beschikbare ruimte is essentieel om mee te nemen in de keuzes die je maakt. Wanneer je een kleine ruimte hebt is inklapbaar het toverwoord. Zo is het ideaal om een inklapbare tuintafel met inklapbare tuinstoelen neer te zetten op een kleine ruimte zoals een balkon. Als je een grotere buitenruimte te vullen hebt, dan is een lange tuintafel een plaatje

2. Bepaal het doel: dineren, borrelen, relaxen....

Voordat je een tuinset aanschaft is het goed om te bepalen waarvoor je de tuinmeubelen wilt gebruiken. Wil je comfortabel kunnen dineren met het gezin? In dat geval is een (uitschuifbare) tuintafel met bijpassende tuinstoelen een must. Wil je liever loungen en borrelen met je vrienden? Dan kun je je zoektocht richten op een mooie loungeset. Of wil je je mee verplaatsen met de zon, zodat je ook in de voortuin wat zonnestrallen mee kan pikken? Een tuinbank of een bistroset is dan perfect voor jou. Bepaal wat je wensen zijn. Dit maakt de zoektocht een stuk eenvoudiger.

3. Ga voor kwaliteit

Onze voorkeur gaat uiteraard uit naar kwaliteitsproducten die meerdere jaren meegaan. Zeker in de tuin is het uitermate belangrijk om stevige meubels te hebben die tegen een stootje kunnen. Daarom raden we – je voelt hem misschien al aankomen– tuinmeubels van teakhout aan. Teakhout is een hardhoutsoort wat bestand is tegen wisselende weeromstandigheden. Bovendien geeft hout veel sfeer en warmte aan een buiten ruimte én past het in elke tuin. Daarnaast is het eenvoudig te onderhouden

4.Kies geschikte materialen

Welke materialen je kiest bepaalt ook de sfeer in de tuin of op balkon. Een tuinstoel van hout zorgt voor een heel andere stijl dan een tuinstoel van kunststof. Daarnaast zijn er ook verschillen in houtsoorten. Naast teakhout heb je bijvoorbeeld suarhout, eikenhout, Robinia, Merbau en meer. Elke houtsoort heeft z’n eigen eigenschappen en uiterlijk.

De materialen die je kiest hebben dus veel invloed op de stijl van je buitenruimte. Vind je de Ibiza stijl te gek? Dan zou het heel goed kunnen dat jouw voorkeur uitgaat naar rotan, hout en touw. Ben je gek op industrieel? Dan zien we in jouw tuin vast recycled teak gecombineerd met metaal.

5. Opbergen of laten staan

Wat doe je met de tuinmeubelen als het winter is? Heb je ruimte om deze (afgedekt) te laten staan of wil je ze opbergen? En groot is je opbergruimte? Heb je weinig ruimte, dan kun je hier rekening mee houden door te kiezen voor een inklapbare tuintafel en inklapbare of stapelbare tuinstoelen.

6. Laat je inspireren

Als je nog niet weet welke materialen, kleuren of stijlen je mooi vindt, kun je bijvoorbeeld Pinterest gebruiken om inspiratie op te doen. Hier vind je mega veel foto’s van uiteenlopende buitenruimtes die je eenvoudig kan opslaan. Zo kun je je eigen moodboard(s) maken.

En ga eropuit. Bekijk en voel materialen, test het zitcomfort en vraag advies om weloverwogen een keuze te kunnen maken. Wist je trouwens dat je bij JoJo Living langs kan komen om de tuinmeubelen te bekijken? Ons magazijn is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. Bel ons via 038-337 69 84 of stuur een mailtje naar [email protected] om te laten weten wanneer je langs wilt komen. We helpen je graag bij de aanschaf van jouw perfecte tuinmeubel(s). Zo weet je zeker dat je er heerlijk bij zit deze zomer.

Laat een reactie achter

Reactie

* Verplichte velden