Teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië
Indonesian LEGAL Wood keurmerk
100% teakhout uit goed beheerde bossen
Plan hier je bezoek aan onze groothandel!
0
Teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië
Indonesian LEGAL Wood keurmerk
100% teakhout uit goed beheerde bossen

Door Kyra Leeflang, 20 november 2020

Een kleine eetkamer richt je in met deze 5 tips

Een kleine eethoek leuk en praktisch indelen kan nogal een uitdaging zijn! Vaak ontbreekt het aan opbergruimte. Een eettafel neerzetten? Extra opbergruimte? Eh, waar dan? Precies. Regelmatig horen wij mensen die het lastig vinden om hun eethoek praktisch in te delen. Dus vonden wij dat het tijd werd om jullie eens te voorzien van handige tips om je eethoek zo praktisch mogelijk in te richten. Dus… Ready? Set. Go! 

 

1 | Wees creatief met de ruimte die je wel hebt.

Alleen balen van de ruimte die je mist heeft geen zin. Je ruimte wordt namelijk toch niet groter, dus verspilde energie. Nee. Kijk eens naar de ruimte die je wel bezit. En gebruik dit ook. Ga de hoogte in met een lange smalle kast of wandplanken waar je jouw alledaagse keukenspullen op zet. Denk aan pannen, een vergiet, bakjes, kopjes en noem maar op. Hartstikke praktisch en het ziet er ontzettend gezellig uit! En zo heb jij natuurlijk meer ruimte over voor je eettafel.

 

2 | Geef je eettafel meerdere functies.

Wie roept dat een eettafel alleen om te eten is heeft het mis. Steeds vaker is de eettafel het centrale punt in huis. We drinken er koffie, knutselen aan werkjes en borrelen aan de eettafel met vrienden. Dus waarom zou jij nog een bureau in de hoek van je kamer neerzetten als je ook gewoon aan de eettafel kan werken of studeren? Heb jij weer extra ruimte voor die mooie grote groene plant die je al zolang wilde. Zorgt ook direct voor meer zuurstof. Win-Win!

 

3 | Voor welke vorm eettafel ga jij?

Altijd lastig! Want wat vind jij mooi en wat werkt het beste voor je ruimte. Hierbij moet je een paar overwegingen maken. Een ronde eettafel staat namelijk heel gezellig maar kost vaak meer ruimte doordat je hem van de wand af zet. Kies je wel voor een ronde eettafel? Zorg dan dat je stoelen uitkiest die hier perfect onder passen zodat je geen extra ruimte kwijt bent. Voor een kleine ruimte is een vierkante- of rechthoekige eettafel toch het meest praktisch. Waarom? Je kan de tafel tegen de muur aanzetten waardoor het minder ruimte kost. Wil je helemaal je ruimte goed benutten, dan kan je een bankje aan een lange zijde zetten. Dit levert je eenvoudig een extra zitplaats op –  slim blijven denken. Zet aan de kopse kant een krukje en je hebt gewoon een eethoek voor 6 (!) personen. Wie de ruimte niet heeft, moet slim zijn!

 

4 | Lichte kleuren zorgen voor meer ruimte.

Dus alle muren lekker wit? Nee. Dat is iets wat veel mensen doen, maar zeker niet nodig is. Juist met lichte kleuren in huis maak je een ruimte groter. Huh? Groter? Ja, groter! Doordat er een kleur op de muur zit gaan je ogen de ruimte anders scannen waardoor het dus groter oogt. Bizar he?! Dus kies een kleur, pak die kwast en schilderen maar! Let er wel op dat je niet meteen helemaal losgaat met verschillende kleuren en patronen. Dit kan er namelijk weer voor zorgen dat je het kleiner maakt en alles op je af ziet komt. Hetzelfde geldt voor je eettafel en stoelen. Houd de natuurlijke look of geef ze een lichte kleur om de rust en ruimte te bewaren.

 

5 | Houd het minimalistisch

Wie niet groot heeft, moet creatief zijn. Precies! Probeer daarom alles zo minimalistisch mogelijk te houden. Van je kast tot aan je eettafel en weer terug van je stoelen naar je woonaccessoires. Laat dus de eettafels met brede tafelpoten lekker in de winkel staan en ga op zoek naar een slank onderstel. Eigenlijk is dit ook best logisch. Doordat er meer ruimte overblijft oogt de ruimte direct groter. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor je stoelen.

 

Hebben jullie ook een klein paleisje? Dan zijn wij heel erg benieuwd hoe jullie deze praktisch en mooi hebben ingericht. Laat je het hieronder weten?