Teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië
Indonesian LEGAL Wood keurmerk
100% teakhout uit goed beheerde bossen
Plan hier je bezoek aan onze groothandel!
0
Teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië
Indonesian LEGAL Wood keurmerk
100% teakhout uit goed beheerde bossen

Door Kyra Leeflang, 29 januari 2021

Een klein balkon praktisch en gezellig inrichten doe je zo!

Een klein balkon praktisch en gezellig inrichten doe je zo!

Met een balkon kun je meer dan je denkt! Niet iedereen is gezegend met een groot gazon. En dat is ook helemaal niet erg. Scheelt zelfs een stukje onderhoud. Door je balkon te vullen met de juiste balkonmeubels en woonaccessoires creëer je een onwijs gezellige ruimte. Hoe je dit kunt doen? Lees gauw verder hoe je je kleine balkon gezellig inricht.

Balkonmeubelen – inklapbaar is het toverwoord

Er is al voor je nagedacht! Balkonmeubels zijn minimalistische en vooral functionele meubels. Deze meubelstukken zijn niet te groot en kun je daarnaast eenvoudig wegrollen of inklappen. Ontzettend praktisch dus! Wil je toch liever echt relaxen op je balkon? Dan kun je er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om een kleine lounge set op je balkon te zetten. Onze tip om dit wel zo klein mogelijk in een hoek te zetten, dan heb je namelijk nog genoeg beweegruimte over.

Werk de hoogte in.

Wie niet groot heeft, moet slim zijn. Werk dus de hoogte in. Hierdoor creëer je meer ruimte en maak je het al snel gezellig. De meeste balkons hebben een plafond en minimaal één muur. Met wanddecoratie en plantenrekken kan je op een slimme manier jouw kleine balkon gezellig maken. Wil je het echt gezellig en knus maken? Hang dan eens wat lampionnen of lampjes op. Reken maar dat je dan gezellig zit!

Sfeer creëren met planten

Planten zijn sfeer. Dus ook op je balkon! Een klein balkon inrichten kan dan ook niet zonder het plaatsen van planten. Hiermee kun je eindeloos variëren. Van hangplanten tot grote staande planten en van tafelplanten tot aan plantenbakken die je kan bevestigen aan de rand van je balkon. Let bij het uitzoeken van je balkonplanten wel op de hoeveelheid zon en schaduw je plant krijgt. Je wil natuurlijk niet dat ze direct uitdrogen!
 

Balkonaccessoires om het helemaal af te maken

Alle meubels staan? Planten neergezet? Lampjes opgehangen? Allemaal beantwoord met ja? Dan is het tijd om balkonaccessoires toe te voegen! Want je maakt een ruimte pas echt gezellig met de juiste woonaccessoires. Ook op je balkon! Denk vooral aan kussens, wanddecoratie, een vloerkleed en praktische systemen voor aan het balkonrek. Kleed je balkon aan met het thema wat jij mooi vindt. Wees creatief! Laat je online inspireren! En doe vooral wat jij gezellig vindt!

 

Al deze tips opgevolgd? Dan zijn wij ontzettend benieuwd hoe jouw balkon eruitziet! Heb je zelf nog een gouden tip voor een klein balkon? Laat het ons dan weten in een reactie.  

Laat een reactie achter

Reactie

* Verplichte velden