Teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië
Indonesian LEGAL Wood keurmerk
100% teakhout uit goed beheerde bossen
Plan hier je bezoek aan onze groothandel!
0
Teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië
Indonesian LEGAL Wood keurmerk
100% teakhout uit goed beheerde bossen

Door Kyra Leeflang, 16 november 2020

Nieuwe houten eettafel kopen? Wij geven je 5 gratis tips!

Een eettafel is al lang niet meer alleen de plek waar aan wordt gegeten. We knutselen aan tafel, borrelen met vrienden en houden de langste koffiesessies ooit. Het is dan ook belangrijk dat je een eettafel kiest die bij jou en jouw interieur past. Maar als je iets mooi vindt, dan koop je het toch gewoon? Nou nee, er zijn wel een aantal aandachtspuntjes bij het aanschaffen van een nieuwe eettafel. Nieuwsgierig naar welke dit dan zijn? Lees snel verder!

 

1 |  Meten is weten; de lengte van een eettafel

Allereerst is het belangrijk om te weten met hoeveel mensen je normaal gesproken aan de eettafel zit. Oftewel, uit hoeveel mensen bestaat je huishouden. Dit aantal stoelen moet er dus zeker onder passen. Dit zegt natuurlijk helemaal niks over de afmetingen zelf. Hiervoor hebben we een handig trucje. Reken voor ieder persoon minimaal 70 cm zitplaats. Vervolgens tel je hierbij de poten en het oversteek van het tafelblad bij op. Laten we voor het gemak een voorbeeldje geven: We hebben een rechthoekige tafel  waarvan de blokpoot 8 cm is en de oversteek nog eens 2 cm. Voor 4 personen moet de tafel dan dus 2 x 70 = 140 + 20 = 180 cm lang zijn. Ideaal om zo te berekenen toch?

 

Natuurlijk geldt dit niet voor ronde en ovale eettafels. Hier schuif je namelijk veel sneller een stoel bij aan doordat je geen last hebt van de stoelpoten.  

 

2 | Welke vorm eettafel past bij jouw interieur?

Waarschijnlijk heb je jouw wensen al helemaal gevisualiseerd en is dit het eerste waar je over nadacht; de vorm van je nieuwe eettafel. De meeste mensen kiezen voor een rechthoekige eettafel. Dit is natuurlijk ook hartstikke praktisch omdat je er veel ruimte op hebt. Toch zie je tegenwoordig steeds vaker de ronde eettafel terugkomen. En eerlijk is eerlijk. Een ronde eettafel is ook heel mooi en bovenal gezellig, want je kan letterlijk met iedereen aan tafel een gesprek voeren. Toch belangrijk om ook praktisch te kijken. Heb je genoeg ruimte om de ronde eettafel heen? Kun je nog makkelijk aan tafel gaan zitten als je je stoel wegtrekt en is er nog een looppad naast je eettafel? Kan je hier met ‘ja’ op antwoorden? Dan zeggen wij, zeker doen!


Bekijk onze eettafels eens voor inspiratie

 

3 | De uitstraling van je eettafel is bepalend

Wat voor interieurstijl heb jij in huis? Houd je van een industriële woonstijl? Ga dan voor een stoer robuust tafelblad met metalen poten. Meer een landelijke touch in huis? Een grote massieve eettafel met grove blokpoten is dan een echte eyecatcher. Of heb je een vintage look in huis gecreëerd? Kijk dan eens tussen onze eettafels. Hier zit zeker wat voor je bij. Kortom, kijk naar je woonstijl en wat daarop aansluit. Vind je dit lastig? Bezoek dan eens Pinterest. Hier vind je talloze voorbeelden voor het inrichten van jouw woonstijl. Zo raak je misschien wel geïnspireerd voor je eigen woning.

 

4 | Het beste materiaal? Koop een teakhouten eettafel

Teakhout is een hardhoutsoort. Dit wil zeggen dat het ongelooflijk sterk en kwalitatief goed materiaal is. Teakhout gaat jarenlang mee. Doordat het hout een natuurlijke olie bevat is het geen must om deze tafel te behandelen. Wil je 100% voorkomen dat er toch vlekken of kringen in het hout trekken? Dan kan je ervoor kiezen om hem wel te behandelen of kijken hoe je het hout goed schoon kan houden. Hierover lees je meer in onze vorige blog.

 

5 | Wat voor poot wil je onder je eettafel?

Ook niet geheel onbelangrijk: de tafelpoot. Tegenwoordig zijn er talloze verschillende poten voor onder de eettafel. Dit draait puur om smaak want iedere poot is even sterk. Verdiep je dus voordat je een eettafel gaat kopen in de verschillende tafelpoten. Zo heb je kruispoten, U-poten, blokpoten, X-poten en nog talloze andere modellen. De poten van een eettafel verschillen geregeld van materiaal. Kijk hier goed naar want hierdoor kun je juist goed spelen met het materiaal wat je al in huis hebt. Heb je bijvoorbeeld een Industrieel interieur? Dan is een metalen onderstel prachtig bij een robuust gerecycled teakhouten blad.

 

Kom langs in onze teak showroom; gezellig!

Vind je het lastig om een keuze te maken op basis van afbeeldingen? Dat is heel begrijpelijk. In onze showroom kun je daarom altijd terecht om onze teakhouten eettafels te bekijken. Maak een afspraak en wij zetten alle teak tafels klaar die jij graag wilt bekijken. Wij kunnen ook maatwerk leveren. Doordat wij rechtstreeks contact hebben met onze vaklieden in Indonesië kunnen we precies laten maken wat jij wil, en dat zonder meerprijs. Stuur je ons een bericht? Of bel ons op 038 337 69 84. Hopelijk tot snel!

 

teakhouten-eettafel-op-maat-zwolle