Teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië
Indonesian LEGAL Wood keurmerk
100% teakhout uit goed beheerde bossen
Plan hier je bezoek aan onze groothandel!
0
Teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië
Indonesian LEGAL Wood keurmerk
100% teakhout uit goed beheerde bossen

Door Cynthia Korthagen, 30 januari 2023

4 x de leukste tuinbank voor jouw tuin

Een houten tuinbank heeft veel voordelen. Je creëert er makkelijk een (extra) zitplek mee. Voor een goed gesprek of een lekker bakje koffie in het ochtendzonnetje. En die zitplek creëer je waar je maar wilt. Of dat nou in de voortuin is, op balkon of knus onder een boom in de tuin. Voor elke buitenruimte is er een geschikte tuinbank. In dit blog zetten we de tuinbank in de spotlight en laten we 4x de leukste modellen tuinbanken zien.

Traditionele tuinbank


We beginnen met de traditionele tuinbank. De klassieker onder de tuinbanken en verkrijgbaar in vrijwel elke maat die je kan bedenken. Dat maakt deze tuinbank geschikt voor zowel de kleine (voor)tuin als voor de grote tuin. De traditionele tuinbank kan zowel strak en modern als sierlijk en klassiek afgewerkt zijn. Een voorbeeld van een strak afgewerkte tuinbank is bijvoorbeeld de teakhouten tuinbank Plaza. Eenvoudig, stevig en tijdloos.

De Lutyens tuinbank (ook wel Marlboro tuinbank genoemd) is een voorbeeld van een tuinbank met een sierlijke, klassieke uitstraling. Ontworpen in 1902 door de Britse architect en tuinontwerper Sir Edwins Lutyens en wordt tot op de dag van vandaag nog steeds verkocht. Ook de bananenbank is een populaire, klassieke tuinbank. Door de rondlopende rugleuning en zitvlak zit deze bananentuinbank comfortabel én heeft het een speels en elegant uiterlijk.

Tuinbank bananabank

Praktische tuinbank


Gezellig en handig: de tete a tete tuinbank. Deze tuinbank bestaat uit 2 tuinstoelen die met elkaar verbonden zijn door een tafeltje. Ideaal dus als je een zitplek wilt creëren voor 2 personen. De letterlijke vertaling van tete a tete is hoofd tegen hoofd. Een andere betekenis is onderonsje van 2 personen of onder 4 ogen. Kortom de tete a tete is een tuinbank waar je geheid goede gesprekken op voert;-) Net als de traditionele tuinbank is de tete a tete in verschillende modellen en materialen verkrijgbaar.

Tete a tete tuinbank

Inklapbare tuinbank


Heb je een kleine buitenruimte of wil je tuinmeubelen makkelijk op kunnen bergen? Dan is een inklapbare tuinbank, een klapbank of een gevelbank een mooie oplossing. De laatste 2 bevestig je aan de gevel en kun je inklappen als je deze niet meer nodig hebt. Een inklapbare tuinbank staat gewoon los en kun je in de wintermaanden binnen opbergen. Ook handig voor wanneer je extra zitplekken nodig hebt in de tuin.

EGG tuinbank


Recycled tuinbank met houtsnijwerk


Uniek, stevig en duurzaam zijn de recycled teakhouten tuinbanken met houtsnijwerk. JoJo Living heeft een mooi assortiment in recycled teakhouten tuinbanken. Stationsbank, vleugelbanken en tuinbanken met of zonder arm- of rugleuning. Aan jou de keuze! De recycled tuinbanken zijn gemaakt van oude huizen en boten uit Indonesië. En het sierlijke houtsnijwerk is met de hand in het hout gekerfd. Als je dus op zoek bent naar écht een unieke tuinbank dan raden we je zeker een recycled teakhouten tuinbank aan.

Wij zijn heel benieuwd: welke tuinbank heeft jouw voorkeur?

Ben je geïnspireerd geraakt? Bekijk dan eens ons ruime assortiment aan teakhouten tuinbanken.