Teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië
Indonesian LEGAL Wood keurmerk
100% teakhout uit goed beheerde bossen
Plan hier je bezoek aan onze groothandel!
0
Teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië
Indonesian LEGAL Wood keurmerk
100% teakhout uit goed beheerde bossen

Soorten Teakhout

Het verschil tussen nieuw en gerecycled teakhout

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen nieuw en gerecycled teakhout? Tegenwoordig zie je steeds meer meubels die van gerecycled teakhout zijn gemaakt. Zo zijn bijvoorbeeld bankjes met afgebladerd verf razend populair. En ook de gerecyclede tafels zie je veelvuldig voorbijkomen. Maar wat is nou eigenlijk het verschil met nieuw teakhout? En is één van beide dan ook beter of slechter?

Plantage (nieuw) teakhout

Nieuw teakhout is afkomstig van de teakbomen die worden gekweekt in Indonesië. Deze plantages worden speciaal aangelegd voor de productie van meubels. Door het nieuwe hout hebben de meubels een fijne afwerking en een strakke uitstraling. Toch ziet ook bij nieuw teakhout elk meubelstuk er anders uit. Dit heeft te maken met de houtnerven die zich in het hout bevinden. Dit zorgt er dus weer voor dat jij altijd een uniek exemplaar in huis krijgt. Ervaren vaklieden in Indonesië maken met zorg en passie alle producten van JoJo Living met de hand.

Gerecycled teakhout

Recycled teakhout is in tegenstelling tot nieuw teakhout afkomstig van oude huizen en boten. Dit hout wordt na de sloop van gebouwen en boten verzameld en hergebruikt voor onze meubels. Door het recyclede hout op te schuren krijgt het meubel de originele houtkleur weer terug. En hierdoor zal het meubelstuk er vaak ook wat robuuster en stoerder uitzien. Wanneer je dus een product aanschaft van gerecycled teakhout weet je ook zeker dat er maar één exemplaar van is.  

Wil je meer lezen over de verschillen en overeenkomsten tussen nieuw- en gerecycled teakhout? Lees dan onze blog over het verschil tussen nieuw en gerecycled teakhout. 

Teakhout onderhouden

Doordat hout een natuurlijk product is zal het gedurende de seizoenen veranderen. Het hout krijgt een stoerdere uitstraling door kleine scheurtjes en barstjes en zal naarmate de tijd vergrijzen. Dit geldt zowel voor gerecycled teak als nieuw teakhout. Door de juiste behandeling en onderhoud kun je teakhout steeds weer opnieuw doen herleven, waardoor jij er jarenlang plezier van beleeft. Wil je meer informatie over het behandelen en onderhouden van je teakhouten meubels? Kijk dan op onze pagina over het onderhouden van je teakhouten tuinmeubelen

 

Contact JoJo Living

Bel ons
Ma t/m vrij 9.00 - 17.00 uur
Za: alleen op afspraak
Zo: gesloten.

038 337 69 84

Social media

Stuur een bericht via social media

9.5Review LogoWij scoren een 9.5 op Kiyoh

JoJo Living

Telfordstraat 5
8013 RL
Zwolle Bekijk op Google Maps