Handgemaakte teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië
Producten voor een goede prijs
Eerlijk & duurzaam
Maak een kijkafspraak
0
Handgemaakte teakhouten tuinmeubelen uit Indonesië
Producten voor een goede prijs
Eerlijk & duurzaam

Door Kyra Leeflang, 1 juli 2021

Hoe maak ik mijn teakhouten tuinmeubelen schoon?

Na een heerlijke tijd van warme zomeravonden, te gekke tuinfeestjes en spelende kinderen komt er ook een tijd van schoonmaken, onderhouden en het opbergen van je teakhouten tuinmeubelen. Helaas… De zomer is weer voorbij. Maar hoe pak je dit nou aan?

 

Waarom moet ik mijn teak tuinmeubelen schoonmaken?

Omdat je er natuurlijk zolang mogelijk van wilt genieten. Door je teak tuinmeubelen jaarlijks schoon te maken gaan ze simpelweg langer mee. Natuurlijk hoef je het niet te overdrijven. Want wanneer je dit 2x per jaar doet is dat meer dan genoeg. Bij voorkeur doe je dit voor het zomerseizoen begint en na het zomerseizoen wanneer je je teak meubelen weer opbergt. Zo begin je schoon en zet je het schoon weer weg. Wel zo lekker, toch?

 

Moeten mijn teak tuinmeubelen binnen staan na de zomer?

Nee hoor, je teak tuinset hoef je niet binnen neer te zetten maar heb je de ruimte? Dan liever wel! Teak is een hardhoutsoort wat juist heel goed tegen verschillende weersomstandigheden kan. Het hout kan dus gedurende het jaar buiten blijven staan. Mocht je wel over een goede binnenplaats beschikken dan is ons advies wel om het binnen te zetten. Waarom dan toch liever binnen? Wanneer hout het verschillende weer niet hoeft te incasseren is het makkelijker schoon te houden en zal het minder gaan werken. Wat je trouwens vooral niet moet doen is je teakhouten tuinset afdekken met een plastic zeil. Dit zorgt er namelijk voor dat het hout niet meer kan ademen waardoor je juist vochtvlekken krijgt. En dat wil je natuurlijk niet!

 

Met welke producten maak ik mijn teakhouten tuinmeubelen schoon?

Er zijn een aantal mogelijkheden om je teak tuinmeubelen schoon te maken. Natuurlijk moet je gewoon lekker doen wat voor jou de beste optie is of wat je misschien zelfs al in huis hebt. Wat je altijd gebruikt is een emmertje met lauwwarm water, een schuurspons en een tuinsproeier. Dus zorg dat je die vast bij elkaar hebt gezocht. Hieronder zetten we de verschillende producten voor je op een rijtje.

Teak Cleaner – speciaal ontworpen voor het schoonmaken van je teak tuinmeubelen.

Soda – een huis, tuin & keukenproduct.

Groene zeep – dit staat over het algemeen bij iedereen wel in de kast.

Zodra je een keuze hebt gemaakt is het tijd om aan de slag te gaan, want je wil je teak tuinmeubelen weer schoon hebben!

Zo maak je je teak tuinmeubelen schoon: het stappenplan:

Nu we alle benodigdheden bij elkaar hebben verzameld kunnen we beginnen. 

Stap 1:  Maak je tuinmeubelen nat met bijvoorbeeld een tuinsproeier. Hierdoor gaan de poriën van het hout openstaan zodat je vuil makkelijk kan verwijderen.
 

Stap 2: Meng een kopje soda / dopje cleaner / dopje groene zeep met een emmer lauwwarm water.

Stap 3: Dompel vervolgens de schuurspons in het sopje en ga lekker los. Schrob in de lengterichting van het houtnerf. Hierbij mag je stevig boenen, van aaien wordt je tafel helaas niet schoon.

Stap 4: Wanneer je genoeg geschrobd hebt spoel je alles nog even af met de tuinslang.

Stap 5: Laat het goed drogen en dek het vooral niet af!

 

Zodra je tafel droog is kun je controleren of je hem schoon genoeg vindt. Is dit niet het geval? Dan kun je de stappen nogmaals herhalen. Wij wensen jullie heel veel succes met dit klusje.

Reacties

 • Door Kyra Leeflang, 11 augustus 2021

  Hi Thomas,
  Wat fijn om te horen dat je er zo blij mee bent.

  Ik wens je er heel veel plezier van.

 • Door Thomas, 10 augustus 2021

  Hallo,

  Ik heb zojuist een teak picknicktafeltje bij jullie gekocht. Hij is erg mooi en ik ben er erg blij mee

Laat een reactie achter

Reactie

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »