Tuinmeubelen kopen: 5 inspirerende tips waar je op moet letten!

  • Geplaatst op
  • Door Kyra Leeflang
  • 0
Tuinmeubelen kopen: 5 inspirerende tips waar je op moet letten!

Tuinmeubelen kopen: 5 inspirerende tips waar je op moet letten.

De eerste sneeuwvlokken zijn gevallen. Het is koud. Onze zomerkleren liggen ver opgeborgen. En toch nemen we jullie mee naar dé perfecte tuinmeubelen voor in jouw tuin deze zomer! Waarom? Zodra de eerste zonnestralen vallen wil jij gewoon lekker in de tuin of op jouw balkon zitten. Dat weten we zeker! Daarnaast is het natuurlijk heerlijk om hiermee bezig te zijn. Want het betekent ook dat de zomer weer in zicht is. Maar wat zijn nou de essentiële onderwerpen om over na te denken bij het kopen van nieuwe tuinmeubels? … Wij hebben voor jou dé 5 gouden tips!

Eerst oriënteren, dan pas kopen.

Oriënteren. We blijven het herhalen. Maar dit is ó zo belangrijk! Zeker bij de aanschaf van goede kwalitatieve producten is het echt goed om van tevoren te bedenken wat je mooi vindt en welk materiaal je voorkeur heeft. Het is écht eeuwig zonde wanneer je een paar weken later toch denkt ‘hmm, was ik toch maar voor die andere tuinset gegaan.’ Dat gevoel willen we je dus heel graag besparen. Ons advies: maak ook hiervoor weer eerst een moodboard of een pin bord op Pinterest. Zo rolt jouw stijl en voorkeur eruit en kun je je verder oriënteren.

 

Wat is de beschikbare ruimte? Wees realistisch!

Je dromen kunnen oneindig zijn – zijn die van ons ook ;) – maar denk goed na wat je beschikbare ruimte is. Heb je een mooi groot terras of een heerlijk balkon? Allemaal essentieel om mee te nemen in de keuzes die je maakt. Wanneer je een kleine ruimte hebt is inklapbaar het toverwoord. Zo is het ideaal om een inklapbare tafel met inklapbare stoelen neer te zetten op een kleine ruimte zoals een balkon. Kun je in de winter weer lekker voor binnen gebruiken – lekker praktisch!

Als het goed is heb je al bedacht wat voor soort producten je ongeveer wilt aanschaffen. Maar…. Meten is weten. En aangezien we ook deze zomer waarschijnlijk weer online moeten shoppen voor onze tuinen/balkons kun je dit maar beter goed doen. Meet de ruimte dus goed op en voorkom het hele retourtraject. Dit wil je niet en zeker niet als je het gewoon had kunnen voorkomen.

 Iets voor lange - of kortetermijn?

Onze voorkeur gaat echt uit naar kwaliteitsproducten. Zeker in de tuin is het uitermate belangrijk om stevige meubels te hebben die tegen verschillende weersomstandigheden kunnen. Daarom raden wij – je raadt het al – je tuinmeubels van teakhout aan. Dit is een hardhoutsoort wat gewoon echt perfect dient tegen regen,  zon en kou. Wanneer het dus buiten staat. Daarnaast is het heel eenvoudig om schoon te houden en te maken. Hierover lees je meer in onze blog over het schoonmaken van teak tuinmeubelen. Natuurlijk ligt de keuze geheel bij jezelf. Weet je bijvoorbeeld dat je graag jaarlijks varieert. Dan kun je ervoor kiezen om bewust voor goedkopere producten te gaan. De kwaliteit zal aanzienlijk minder zijn, maar wil je er maar één jaar gebruik van maken. Dan is het natuurlijk heel erg prima.

Welk materiaal kies je uit – Veel of weinig onderhoud?

Wat ons betreft het belangrijkste. Want materiaal maakt je tuin! Het geeft karakter, het houdt het warm en het zorg voor sfeer. Waarschijnlijk als je je eerst hebt georiënteerd komt al heel duidelijk naar voren welk materiaal jouw voorkeur heeft. Maar ook in hout zit heel veel verschil. Hierover vertellen we later een keer meer. Denk bij materiaal ook aan stijlen. Ben je bijvoorbeeld gek op de Ibiza stijl in je tuin? Dan zou het heel goed kunnen dat jouw voorkeur uitgaat naar rotan, hout en touw. Ben je gek op industrieel? Dan zien we in jouw tuin vast recycled teak gecombineerd met metaal. En wie weet een mooi dierenkop aan de muur. Eyecatchers, we love it!

Bepaal het doel; chillen, borrelen, relaxen...

Wat is je doel.. misschien een beetje gek om dit zo neer te zetten. Maar wil je een heerlijke loungeset, een tafel met stoelen, een relaxed ligbed of misschien wel van alles wat? Sommige mensen vinden het fijn om meerdere hoekjes te creëren en anderen vinden het weer lekker om rust in de tuin uit te stralen en het bij één hoek te houden. Bepaal dus wat jouw wensen zijn en waar jij naar op zoek bent. Ook hierbij raadzaam om eens inspiratie bij andere tuinen op te doen. Zo kom jij erachter wat je mooi vindt. En waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.


Dus.. oriënteren. Ruimte bepalen. Je materiaal uitzoeken. En het doel bepalen. Dit allemaal gedaan? Dan weet je zeker dat jij er heerlijk bij zit deze zomer. Want zoals je weet is het ook dit jaar waarschijnlijk weer vakantie is eigen tuin!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.